TRAINING RELAXTER LEREN (en) LEVEN

Er is gezonde stress en er is ongezonde stress. Stress hoort bij het leven en helpt ons om adequaat te reageren op allerlei situaties. Maar naast de stress die erbij hoort, is er ook veel onnodige stress. Dat is ongezonde stress; langdurige spanningen of steeds terugkerende stress. Ongezonde stress geeft allerlei klachten zoals sneller geïrriteerd of boos zijn, moeite hebben met concentreren, slechter slapen, huilbuien, hoofdpijn, buikpijn, spierpijn (vaak in nek en schouders), somberheid, enz.
Te lang doorlopen met stress kan op den duur ernstige gevolgen hebben. Burn-out is bekend, maar ook angstklachten en depressiviteit kunnen het gevolg zijn van chronische stress. Soms leiden die klachten zelfs tot zelfmoordgedachten.

Er zijn veel mogelijke oorzaken van chronische stress, dat kan echt van alles zijn! Een paar voorbeelden:

  • je hebt problemen thuis; misschien loopt jouw relatie met je ouders niet zo lekker. Of je ouders kunnen het niet meer zo goed vinden met elkáár
  • je hebt examenstress of faalangst
  • je hebt problemen op school; misschien ervaar je teveel prestatiedruk vanuit jezelf, je ouders of school
  • je voelt je niet rechtvaardig behandeld
  • je hebt het gevoel dat je er niet bij hoort
  • je hebt te weinig zelfvertrouwen
  • je bent verliefd, maar het loopt niet zoals jij zou willen
  • iemand van wie je houdt is ernstig ziek of je hebt een dierbare verloren
  • je voelt je opgejaagd

Voor wie is deze training?

Voor iedere jongere van 15-19 jaar die zich herkent in een of meer van bovenstaande situaties, maar ook voor iedere jongere die nu al iets wil leren over hoe je met moeilijkheden in het leven kan omgaan. Zodat jij relaxter kan leven en leren.

Over de training

Deze training bestaat uit een combinatie van uitleg over hoe ons brein werkt en hoe jij daar zelf invloed op kunt uitoefenen én praktische oefeningen in het bewust richten van je aandacht op het hier en nu. Door die oefeningen leer je je aandacht op je binnenwereld te richten op elk moment dat je dat wilt of nodig hebt. Dat helpt jou om meer innerlijke rust te creëren én om alert te zijn op allerlei nuttige signalen die jouw lijf jou zendt. Want als je de (stress-)signalen niet opmerkt, kun je er ook niet goed mee omgaan. Bovendien versterk je met deze oefeningen je concentratievermogen, wat je helpt bij het studeren.

De training omvat 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Soms is het raadzaam om te kiezen voor 16 wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Dat gebeurt in overleg. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Voordat je deelneemt aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats, zodat we elkaar al leren kennen en jij kunt aangeven wat je met de training hoopt te bereiken. Dit gesprek van 30-45 minuten kost € 25. Als je besluit om deel te nemen aan de training wordt dit bedrag in mindering gebracht van de totale kosten, te weten € 275. Het tarief van de training in 16 wekelijkse bijeenkomsten van een uur is € 295.
Als je (ouders) minder geld te besteden hebben kun je korting aanvragen.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden?

Neem gerust contact op met mij via M: 06-30386653 of via E-mail